Circulair slopen: slopen zonder weg te gooien

Circulair slopen wordt bij steeds meer gebouwen toegepast. Bij circulair slopen worden bruikbare grondstoffen en producten uit gebouwen gehaald en worden hier nieuwe toepassingen voor gezocht.

Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfspand, overheidsgebouw of industrieel pand. Tijdens de sloop komen hier op grote schaal producten en grondstoffen vrij, zoals kozijnen, deuren, lampen, bureaus en isolatiemateriaal: je kunt het zo gek niet bedenken. Het is toch onbegrijpelijk dat dit soort producten en materialen in veel gevallen direct tussen het grofvuil verdwijnen? De aanwezige materialen kunnen namelijk een alternatief bieden voor dure en schaarse grondstoffen bij toekomstige bouwprojecten.

circulair slopen

Dit is precies waar het bij circulair slopen om draait. Als circulaire sloper zoeken wij nieuwe toepassingen voor bruikbare grondstoffen en producten, bijvoorbeeld bij nieuwe bouwprojecten. Op deze manier blijft alles zoveel mogelijk in de keten. 

De voordelen van circulair slopen door LEK mining

  • Grondstoffen worden hergebruikt: 99% van de materialen wordt gerecycled.
  • Producten gaan langer mee: 95% van ons aanbod wordt hergebruikt.
  • Vermindering CO2-uitstoot: Met circulair slopen besparen we 32 m³ CO2-uitstoot ten opzichte van traditionele sloopprojecten.
  • Een toekomst zonder bouwafval: Circulair slopen ligt voor ons aan de basis van een circulaire economie. In deze circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt.

Herbruikbare materialen door circulair slopen

Circulair slopen levert een heleboel bruikbare producten en materialen op die opnieuw van waarde kunnen zijn. In samenwerking met specialistische partners in de bouw zorgen wij dat deze producten een nieuwe bestemming krijgen. Daarnaast bieden we gedelfde materialen rechtstreeks aan als consumentengoederen. Bekijk ons aanbod en draag een steentje bij aan circulaire economie!

Op zoek naar een circulaire sloper?

LEK mining heeft veel ervaring met en kennis van circulair slopen. Heb jij een circulair sloopproject op de planning staan en ben je nog op zoek naar de juiste sloper, of wil je graag meer informatie over onze aanpak op het gebied van circulair slopen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over circulair slopen.

Meer weten over circulaire sloopprojecten die op dit moment lopen of onlangs zijn afgerond? Bekijk dan onze projectpagina en ontdek wat ieder circulair sloopproject heeft teruggegeven.