Over LEK mining

Doel
Of het nu gaat om de sloop van een fabriek, een bedrijfspand of een brug, samen met Lek Sloopwerken nemen wij elke uitdaging aan. Bij deze vaak grote projecten komen er talloze bruikbare materialen en producten vrij. Deze producten als afval beschouwen of direct recyclen, is in onze ogen niet altijd de oplossing. Ons doel is om deze grondstoffen in de keten te houden en te streven naar 100% hergebruik: de basis voor een circulaire economie!

Samenwerking
100% hergebruik is ons streven, maar dit realiseren kunnen we niet alleen. Circulariteit vraagt om samenwerking. Daarom bouwen wij aan langdurige relaties met specialistische partners in de bouw. Samen zorgen we ervoor dat de grote hoeveelheden herbruikbare materialen op de juiste manier gedelfd worden en een nieuwe bestemming krijgen. De gedelfde materialen worden onder andere gebruikt bij nieuwe bouwprojecten en rechtstreeks aangeboden als consumentengoederen.

Innovatie
Een voorwaarde van hergebruik is dat de waarde van de gedelfde materialen intact blijft. Circulariteit vraagt daarom om kennis, vaardigheden en innovatie. Door onze betrokkenheid bij diverse innovatieve projecten, zijn wij nu al bezig met het aanbod van morgen. Het is onze uitdaging om ook voor materialen die op dit moment nog niet kunnen worden hergebruikt, nieuwe toepassingen te vinden.

Resultaat
Door het aangaan van duurzame samenwerkingsverbanden en op een slimme manier bezig te zijn met innovatie delven wij nieuw bouwmateriaal. En daar zijn we trots op! Want grote aantallen en uiteenlopende bouwmaterialen krijgen hierdoor een nieuwe bestemming. Én we verminderen de CO2-uitstoot aanzienlijk. Op naar een circulaire economie!